Primăria va izola termic peste 800 de apartamente

Rectificarea bugetului a fost tema şedinţei extraordinare de astăzi, 9 august, a Consiliului Local Satu Mare. Şedinţa a fost condusă de consilierul, Ioan Ardelean.

Potrivit proiectului de hotărâre bugetul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Satu Mare a fost suplimentat cu 200.000 lei. Totodată, rectificarea bugetară mai cuprinde şi introducerea unor poziţii pentru indicatorii tehnico-economici cu privire la reabilitarea termică a mai multor blocuri, totalizând peste 800 de apartamente. Mai trebuie spus că izolarea termică va fi suportată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Primăria municipiului Satu Mare şi asociaţiile de locatari. Astfel, Primăria va suporta 30% din valoarea lucrărilor, asociaţiile de locatari 20% iar restul de 50% va fi suportată din bugetul de stat. Documentaţia a fost deja depusă la minister şi va fi aprobată cel mai probabil în luna septembrie, după care se poate trece la organizarea licitaţiei urmată apoi de execuţia lucrărilor.

În luarea de cuvânt, consilierul din partea UDMR, Nics Janos a cerut lămuriri cu privire la retragerea sumei alocate iniţial pentru finalizarea Planului Urbanistic General (PUG). Dr. Dorel Coica a explicat că Primăria şi-a plătit toate obligaţiile faţă de Institutul de Cercetare Dezvoltrare şi nu avea nici un rost ca banii rămaşi să rămână blocaţi în acel capitol.

Cu privire la repararea drumului spre Sătmărel, primarul a spus că există două variante şi anume: contractarea unui credit de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) sau realizarea lucrărilor pe credit de către firma executoare. În acest ultim caz, Primăria şi-ar plăti datoria în decurs de patru ani.

De asemenea, primarul a declarat că se are în vedere şi reînnoirea parcului auto de la Transurban, proiect realizabil prin contractarea unui credit de la BERD.

3 Comentarii la "Primăria va izola termic peste 800 de apartamente"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.