Satu Mare va avea centură și un al treilea pod

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, arhitectul şef din partea CJ, Aurelian Gheorghiu şi reprezentanţi ai Serviciului Urbanism şi Amenajarea Teritoriului s-au întâlnit astăzi, 6 august, cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Întâlnirea a avut drept scop principal identificarea eventualelor probleme care ar putea să apară în demararea proiectului privind centura municipiului Satu Mare. Studiul de fezabilitate a fost întocmit în 2005 şi predat MTI în cursul anului 2006. Proiectul a stagnat până în prezent când a fost reactualizat de reprezentanţii ministerului care, în cursul zilei de astăzi au venit să discute cu conducerea judeţului şi a muncipiului despre modul în care vor fi demarate lucrările. De asemenea, reprezentanţii ministerului au fost interesaţi dacă în acest timp de aproximativ 7 ani, s-au construit imobile pe terenurile vizate în proiect.

În cel mai scurt timp urmează să se liciteze proiectul tehnic şi execuţia lucrărilor, urmând ca în această iarnă să fie finalizate toate proiectele tehnice pentru ca în primăvară să înceapă lucrările. Centura de ocolire a oraşului presupune şi al treilea pod peste Şomes şi două pasaje peste calea ferată. Potrivit celor declarate de Ştef, construirea celui de-al treilea pod peste Someş trebuie finalizată cât mai repede posibil pentru a putea devia traficul greu din municipiu Satu Mare.

Mai trebuie amintit şi faptul că, MTI şi Guvernul Ponta au repus pe lista investiţiilor drumul expres Satu Mare – Baia Mare, pentru că centura de ocolire a oraşului din nodul rutier de la Botiz se continuă cu drumul expres.

12 Comentarii la "Satu Mare va avea centură și un al treilea pod"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.