Mircea Ardelean este noul director al Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare


Noul șef al instituției a fost instalat în funcție astăzi, 3 august, într-un cadru festiv ce a avut loc în sala de ședințe al instituției. La ceremonia de instalare au fost prezenți prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, fostul director al instituției, Dan Maier, noul director, Mircea Ardelean precum și șefii serviciilor din cadrul instituției.

La începutul ceremoniei de instalare a noului director, prefectul a dat citire celor două ordine emise de președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Șerban Pop. Primul ordin s-a referit la încetarea, începând cu ziua de astăzi a mandatului directorului Dan Maier iar cel de-al doilea a avut ca și conținut numirea în funcție, pe durată nedeterminată a noului director, Mircea Ardelean.

După citirea celor două ordine prefectul i-a mulțumit fostului director al DGFP pentru modul în care a condus instituția cerându-le în același timp șefilor de servicii prezenți la ceremonie să-i acorde noului director tot sprijinul în funcția de manager.

”În cei doi ani și zece luni cât am fost directorul acestei instituții ne-am situat la nivel național pe un loc onorabil. A fost o perioadă extrem de grea când au existat mari presiuni pe această instituție dar eu am devenit un fel de paratrăsnet pentru ca lucrurile să meargă mai departe în cadrul legalității depline. Eu și de acum voi merge înainte cu capul sus”, a afirmat Dan Maier.

Noul director Mircea Ardelean a declarat că ”mă reîntorc după doi ani și ceva în această funcție. Desigur, mi-am dorit să ajung aici deoarece am lucrat în domeniul finanțelor timp de 20 de ani, perioadă în care am dobândit o experiență vastă atât în acest domeniu cât și în cel al administrației publice locale. De asemenea mi-am dorit să ajung aici deoarece consider că îmi voi putea continua proiectele pe care le-am întrerupt cu mai bine de doi ani în urmă. Care sunt obiectivele mele? În primul rând să cresc veniturile care vor fi atrase către bugetul de stat. În al doilea rând doresc să reduc arieratele care la nivelul județului Satu Mare sunt foarte mari. Un alt obiectiv de-al meu este legat de realizarea inspecțiilor fiscale de calitate și respectarea planului pe care ni-l propunem. De asemenea îmi doresc o colaborare bună între toate serviciile instituției și, nu în ultimul rând, să fim un colectiv unit”.

11 Comentarii la "Mircea Ardelean este noul director al Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.