Adrian Ștef: ”Prin faptul că au convins oamenii să nu iasă la vot, democrat-liberalii au încălcat Constituția României”

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, împreună cu primarul municipiului Satu Mareț, dr. Dorel Coica, le-au mulțumit în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, 1 august, la sediul USL, tuturor locuitorilor județului care s-au prezentat duminică (29 iulie) la referendumul pentru demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu.

În cadrul aceleiași conferințe de presă Adrian Ștef a atenționat PD-L Satu Mare dar și pe deputatul Ioan Holdiș că ”prin faptul că au convins oamenii să nu iasă la vot, democrat-liberalii au încălcat Constituția României. Boicotul a fost pe față. Vreau să-l întreb pe Holdiș dacă la ședințele lor de partid se decide cu votul celor prezenți sau prin numărarea celor absenți? Cu toate acestea populația județului nostru a votat în procent covârșitor pentru demiterea lui Băsescu și pentru acest lucru vă mulțumim din suflet”.

Potrivit celor declarate de dr. Dorel Coica ”Traian Băsescu este un președinte ilegal, un președinte demis. Îi rog pe reprezentanții PD-L, pe aceia care mai sunt deoarece, vă spun sincer că sunt din ce în ce mai puțini, să-și revizuiască atitudinea deoarece democrația s-a instalat sau mai bine-zis, s-a reinstalat în municipiul și județul Satu Mare pe 10 iunie, cu ocazia alegerilor locale. Din acel moment județul Satu Mare are un președinte ales iar municipiul Satu Mare împreună cu toate localitățile din județ au primari aleși în mod democratic ”.

În ceea ce privește prezența scăzută la vot cei doi lideri USL au declarat că vor face o analiză amănunțită pentru a identifica cauzele care au determinat lipsa de mobilizare a cetățenilor acestui județ. ”Vom discuta cu primarii care nu și-au făcut datoria și aceștia vor avea din punctul nostru de vedere același sprijin pe care ni l-au dat ei la referendum. Adică, pentru a fi foarte clar: pentru ajutor zero, sprijinul nostru va fi zero”, a declarat dr. Coica.

Totodată cei doi lideri USL sunt de părere că UDMR nu și-a mobilizat electoratul pentru a ieși la vot și mai mult decât atât preoții reformați și romano-catolici le-au sugerat credincioșilor care au participat la slujba de duminică să nu se prezinte la urne. Totodată, în opinia dr. Dorel Coica îndemnul la vot din partea președintelui organizației județene a UDMR Satu Mare, Csehi Arpad a venit foarte târziu, duminică seara. ”Astfel, avem de răspuns la o întrebare: dacă UDMR a susținut Guvernul Ponta, a votat în Parlament pentru suspendarea lui Traian Băsescu, de ce nu a continuat?”, se întreabă la finalul conferinței de presă Adrian Ștef.

18 Comentarii la "Adrian Ștef: ”Prin faptul că au convins oamenii să nu iasă la vot, democrat-liberalii au încălcat Constituția României”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.