Adrian Ștef: ”România este condusă din România, iar județul Satu Mare din județul Satu Mare”

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 30 iulie, la cabinetul său din clădirea Palatului Administrativ, președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef le-a mulțumit sătmărenilor care în cursul zilei de duminică, 29 iulie, s-au prezentat la urne pentru a-și exercita dreptul de vot. Însă Ștef nu a reușit să-și ascundă indignarea cu privire la prezența scăzută în județul Satu Mare la referendumul organizat pentru demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu.

”Am fost neplăcut surprins de intervenția premierului ungar Viktor Orban prin care acesta cerea ca cetățenii de etnie maghiară să nu se prezinte la urne. Desigur, cererea a fost orientată către maghiarii din județele unde ponderea acestora este destul de mare, în consecință și către cei de etnie maghiară din județul Satu Mare. Vorbesc de județul Satu Mare deoarece locuiesc și trăiesc în acest județ. Vreau să spun că nu trebuie nimeni să vină și să ne spună ce să facem. Județul Satu Mare are un președinte ales la scrutinul din 10 iunie, România are un premier, pe domnul Victor Ponta și o majoritate în Parlamentul țării reprezentată de USL. Vreau să cer cetățenilor județului Satu Mare să nu-și mai plece urechea la ce spun alții, din exteriorul țării sau din alte județe deoarece indiferent de etnie trebuie să uzăm de dreptul de a merge la vot. Aceasta este esența democrației. Fac această declarație în calitate de președinte al CJ Satu Mare” a declarat Adrian Ștef.

Președintele Ștef a mai adăugat că în cursul zilei de duminică a fost în zona municipiului Carei ”în câteva localități în care maghiarii și șvabii sunt majoritari și oamenii mi-au spus că au avut recomandarea să nu se prezinte la vot, în special din partea premierului ungar, Viktor Orban. Mesajul meu este clar: România este condusă din România și județul Satu Mare din județul Satu Mare”.

În a doua parte a conferinței de presă Adrian Ștef s-a axat pe câteva dintre punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi a CJ Satu Mare. Astfel, în opinia președintelui Ștef, parteneriatul dintre instituția pe care o conduce și Societatea Carpatină Ardeleană respectiv Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare ”este unul extrem de important. Poate, în viitor județul va reuși să devină custodele a câtorva dintre ariile protejate și astfel vom putea mult mai bine dezvolta zonele respective. Cred că apărând flora și fauna anumitor regiuni, nu trebuie să condamnăm acele zone la sărăcie”.

Ștef a făcut referire și la necesitatea acordării acelui ajutor de 70.000 lei către Primăria Bogdand, bani luați din fondul de rezervă al CJ având în vedere desele alunecări de teren cu care se confruntă în ultimii ani locuitorii din satul Babța (comuna Bogdand).

18 Comentarii la "Adrian Ștef: ”România este condusă din România, iar județul Satu Mare din județul Satu Mare”"

      Leave a Reply

      Your email address will not be published.

      Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.