Finalizarea lucrărilor de reabilitare a Policlinicii Vechi întârzie până la sfârșitul acestui an


Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef împreună cu vicepreședintele aceleiași instituții, Mircea Govor și cu reprezentanții firmei constructoare au efectuat astăzi, 25 iulie, o inspecție cu privire la stadiul în care se află lucrările de reabilitare a Policlinicii Vechi de pe strada Gheorghe Lazăr din Satu Mare. Cu toate că potrivit prevederilor contractului lucrările trebuie finalizate până pe data de 6 august 2012, până în prezent au fost efectuate doar 30% din lucrări.

Constructorii argumentează întârzierea prin ivirea unor probleme neprevăzute în sistemul de rezistență a clădirii. Astfel, clădirea necesită lucrări de consolidare și doar după acea se poate continua reabilitarea. Vă reamintim că lucrările la Policlinica Veche trenează de mai multe luni.

”Să nu uităm că această clădire a fost construită înainte de 1970. Construcția a fost afectată de inundații. Aici a stat apa. Toate problemele care au apărut pe parcurs ne-au fost semnalate de către constructor astfel că vom lua toate măsurile ca lucrările de consolidare să fie finalizate cât mai curând. Sunt încredințat că Policlinica va putea fi dată în folosință până la finele acestui an”, a declarat Mircea Govor.

Constructorul este de părere că ”această clădire nu este deloc sigură și să vă spun sincer îmi este pur și simplu teamă să intru aici. Probleme sunt la nivelul planșeelor dar și la nivelul grinzilor. Toate acestea au fost afectate atât de inundațiile din 1970 cât și de trecerea anilor dar să nu uităm nici faptul că la acea vreme se aplicau alte tehnici în construcții decât în prezent”.

În ceea ce privește lucrarea contractată de firma constructoare, în interior acestea constau în recompartimentarea spaţiului actual, refacerea tencuielii şi a pardoselii, înlocuirea uşilor şi a geamurilor, refacerea instalaţiilor sanitare, electrice, de încălzire şi de climatizare, iar în exterior în refacerea faţadei, respectiv a hidro şi termoizolaţiei. Totodată, în interior va fi montat şi un ascensor care va facilita deplasarea pacienţilor la cabinetele aflate la cele două etaje.
Vă reamintim că inițial valoarea lucrărilor se ridica la suma de 5.567.448 lei cu TVA însă în prezent această sumă trebuie suplimentată din cauza neregulilor descoperite de către firma constructoare. ”Fără consolidarea clădirii lucrările de reabilitare nu pot continua” a concluzionat președintele Ștef.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.