Program pentru atragerea de noi investitori străini

În cadrul săptămânalei întâlniri a Comitetului Consultativ, prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, au dezbătut câteva din problemele care se află pe agenda comună a celor trei instituţii.

Pentru atragerea de noi investitori străini în municipiul şi judeţul Satu Mare, autorităţile au decis stabilirea unui program comun de a contacta misiunile diplomatice din România şi de a transmite invitaţii unui număr cât mai mare de ambasadori şi consuli de a vizita această zonă, modalitatea cea mai eficientă de a convinge că Satu Mare este locul cel mai potrivit pentru noi investiţii cu capital străin.

Un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii a vizat sprijinul financiar de care au nevoie multe din primăriile din judeţ pentru derularea proiectelor cu finanţare europeană, în sensul de a putea acoperi cheltuielile ce le revin în cadrul proiectelor. Prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean au propus întâlniri cu reprezentanţii mediului bancar sătmărean pentru identificarea de soluţii prin care să poată fi ajutate primăriile ce derulează proiecte europene, respectiv invitarea ministrului Agriculturii pentru a vizita judeţul Satu Mare şi de a-i prezenta şi aceste aspecte.

Membrii Comitetului Consultativ s-au deplasat la sediul Serviciului Paşapoarte pentru a vedea modificările aduse în sala de aşteptare dar şi de a stabili următoarele etape pentru a oferi condiţii civilizate cetăţenilor care se adresează cu diverse probleme la acel serviciu. Un alt proiect analizat la faţa locului a fost cel care vizează modernizarea unei clădiri care se află acum în administrarea Poliţiei de Frontieră şi unde să se mute Serviciul Permise Auto şi Înmatriculări, actualmente spaţiul în care funcţionează nefiind corespunzător.

7 Comentarii la "Program pentru atragerea de noi investitori străini"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.