Ambasadorul Austriei în vizită la Satu Mare


Ambasadorul Austriei la București, Michael Schwarzinger, este prezent astăzi, 17 iulie, în județul Satu Mare. Excelența Sa, împreună cu soția acestuia au fost primiți de prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef și de primarul municipiului, reședință de județ, dr. Dorel Coica.

Michael Schwarzinger a avut și o scurtă întâlnire cu reprezentanții mass-mediei sătmărene în sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare. Potrivit celor declarate de dr. Dorel Coica, ”Excelența Sa este într-o vizită de lucru în municipiul și județul Satu Mare. Scopul acestei întâlniri este de a căuta și găsi soluții pentru a dezvolta parteneriate noi atât în sfera socio-economică cât și în cea a sănătății dar și în domeniul cultural”.

”Am avut discuții cu privire la posibilitatea unor investiții atât în domeniul agriculturii cât și în diverse ramuri ale industriei. Totodată ne-am concentrat și pe domeniul turismului având în vedere că Austria are o experiență bogată în acest domeniu. Am atins și domeniul protecției sociale deoarece partenerii din Austria au o investiție serioasă în județul Satu Mare, o investiție privată realizată în localitatea Coca (comuna Călinești-Oaș), unde beneficiarii sunt copiii din acea zonă”, a declarat Adrian Ștef.

”Eu și soția mea venim cu mare plăcere la Satu Mare. Dacă ne gândim bine Satu Mare este mult mai aproape de Austria decât de București. În cursul întrevederii cu prefectul, cu președintele Consiliului Județean și cu primarul municipiului Satu Mare am vorbit despre infrastructura județului și municipiului, despre Aeroportul din Satu Mare, despre posibilitățile dezvoltării turismului și am găsit premise foarte interesante”, a declarat Michael Schwarzinger.

La sfârșitul întâlnirii cu ziariștii, Michael Schwarzinger a recunoscut că România s-a schimbat foarte mult în ultimii 15-20 de ani. ”Am fost ambasador și în perioada 1992-1995. La acea vreme România încheia primele contracte economice cu statele din Europa. Abia dacă întâlneai câțiva oameni de afaceri austrieci în România. Însă în prezent multe firme din Austria au investiții serioase în România. În prezent în România sunt active peste 1000 de firme austriece. La modul general, în ultimii ani volumul investițiilor străine în țara dumneavoastră a scăzut dar în ciuda acestui lucru există investitori austrieci în România”, a declarat ambasadorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.