Primarul comunei Odoreu a depus astăzi jurământul


După ce din lipsă de cvorum la prima convocare, vineri, 29 iunie, Consiliul Local Odoreu nu a fost validat, consilierii aleşi în urma scrutinului din 10 iunie, au fost invitaţi pentru astăzi, 5 iulie, pentru a doua oară la şedinţa de constituire a noului legislativ. De această dată au fost prezenţi toţi cei 15 consilieri aleşi. Noul viceprimar al comunei Odoreu este Ionuţ Mario Sarca, din partea USL.

La şedinţa de constituire care a avut loc de la ora 13.00, au fost prezenţi în calitate de invitaţi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele instituţiei, Mircea Govor, primarul şi viceprimarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica respectiv dr. Radu Roca, dar şi secretarul de stat în Ministerul Economiei, Nicolae Rotileanu. Din partea Instituţiei Prefectului a fost prezent şeful Serviciului de contencios administrativ, Eugen Chiorean.

La începutul şedinţei s-a trecut la constituirea grupurilor politice din cadrul Consiliului Local nou ales după care au fost votaţi membrii Comisiei de validare din care fac parte: Livia Sarca (USL), Viorica Rogoz (USL), Monica Sofia Avăşan (USL), Gheorghe Filip (PD-L) şi Kovacs Jozsef (UDMR). În funcţia de preşedinte respectiv cea de secretar al Comisiei de validare au fost aleşi Livia Sarca respectiv Gheorghe Filip.

După votul de validare al consilierilor a urmat depunerea jurământului de către noul legislativ respectiv de către primarul ales al comunei Odoreu, Dumitru Pop.

Apoi s-a trecut la alegerea viceprimarului comunei. Grupul politic al USL l-a propus pentru această funcţie pe consilierul Ionuţ Mario Sarca iar grupurile PD-L şi UDMR nu au avut nicio altă propunere. În urma votului secret exprimat de fiecare consilier în funcţie, Ionuţ Mario Sarca a fost ales viceprimarul comunei pentru următorul mandat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare l-a caracterizat pe noul viceprimar al localităţii ca fiind un tânăr energic „care cu siguranţă doreşte să facă lucruri pozitive pentru comuna Odoreu”.

2 Comentarii la "Primarul comunei Odoreu a depus astăzi jurământul"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.