Grafice, inecuații și un eseu la probele de astăzi a Bacalaureatului

Grafice, inecuații, probabilități și probleme cu matrice la examenul de matematică de astăzi, 4 iulie, din cadrul sesiunii de Bacalaureat iunie-iulie 2012. Un candidat din centrul de examinare de la Liceul Teoretic Negrești Oaș a fost eliminat pentru că a încercat să copieze.

Cei care au ales Istoria au avut de identificat cărui secol îi aparțin cele două ”surse” propuse de către examinatori respectiv domnitorii români la care fac referire cele două texte supuse atenției candidaților. Totodată, aceștia au avut de elaborat un eseu care să nu depășească două pagini despre situația internă și internațională a României în perioada postbelică, având în vedere: ”precizarea unei ideologii totalitare din Europa postbelică”, ”menționarea a două practici politice aplicate în perioada stalinismului în România”, ”prezentarea unui fapt istoric desfășurat de regimul național – comunist în România”, ”menționarea a două acțiuni prin care România se implică în relațiile internaționale din a doua jumătate a secolului al XX-lea” și ”formularea unui punct de vedere referitor la practicile politice democratice din România în a doua jumătate a secolului al XX-lea și susținerea acestuia printr-un argument istoric”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Mariana Brumboiu, în județul Satu Mare, la proba obligatorie a profilului s-au înscris 3182 de candidați dintre care 2409 la Matematică și 773 la Istorie. Dintre aceștia s-au prezentat 2235 candidați la Matematică (92,78%) și 766 la Istorie (99,1%).

Vineri, 6 iulie, se va desfășura ultima probă a examenului de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2012. Este vorba despre proba la alegere, a profilului și specializării, la care s-au înscris 3047 de candidați după cum urmează: 487 la Anatomie și fiziologie umană, 530 la Biologie vegetală și animală, 112 la Chimie organică, 201 la Chimie anorganică, 14 la Economie, 95 la Filozofie, 1035 la Geografie, 163 la Informatică, 8 al Logică și argumentare, 11 la Psihologie și 4 la Sociologie.

Afișarea rezultatelor se va face duminică, 8 iulie, la centrele de examen și pe site-ul www.bacalaureat.edu.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.