Urmărit general, prins la frontieră cu document fals

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat la ieșirea din țară un bărbat care era dat în urmărire generală și care a încercat să iasă din România folosind o carte de identitate falsă.

Duminică, 01 iulie a.c., în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din țară un bărbat care la controlul de frontieră s-a legitimat cu o carte de identitate pe numele Daniel O., 34 de ani, din București. Polițistul de frontieră care a efectuat controlul documentului de călătorie a constatat că, de fapt, cartea de identitate prezentată era una falsă.  În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au aflat că persoana este Ionel S., în vârstă de 31 de ani, din județul Giurgiu, cu domiciliul în București. Pe numele său, Judecătoria Sectorului 2 a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru furt. Tânărul a declarat că a vrut să plece în Austria, dar și-a pierdut cartea de identitate în urmă cu un an. De aceea, s-a întâlnit în București cu o persoană căreia i-a înmânat o fotografie de-a sa și suma de 200 de euro, iar o oră mai târziu a primit de la acea persoană cartea de identitate pe numele Daniel O. Cu aceasta s-a prezentat la controlul de frontieră în PTF Petea în speranța că va putea ieși din România.
Ionel S. este cercetat acum pentru fals privind identitatea, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.
Tânărul a fost predat de polițiștii de frontieră unui echipaj din cadrul Compartimentului Urmăriți al IPJ Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.