Torţa Europeană pentru Armonie Mondială a ajuns la Satu Mare (fotogalerie)

Pe toate continentele din lume, în peste 140 de ţări, milioane de oameni au participat până în prezent la această alergare specială de ştafetă a cărui scop este consolidarea prieteniei dintre naţiuni. Evenimentul este organizat de un sfert de secol (din 1987) însă organizatorii au inclus pentru prima dată judeţul Satu Mare pe harta acestui maraton.

Alergătorii au fost primiţi în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare de subprefectul Cristian Sasu şi viceprimarul municipiului, reşedinţă de judeţ, Marcela Papici. Unul dintre sportivi a alergat cu o torţă aprinsă în mână, obiect care este purtat din ţară în ţară şi simbolizează armonia. Potrivit oragnizatorilor Alergarea pentru Armonie Mondială este o alergare de ştafetă în stil olimpic la care oricine se poate alătura. În acest an echipa internaţională de aleragare a pornit în luna februarie, din Portugalia şi va ajunge în cursul lunii octombrie la Viena.

Alergătorii au ajuns în România în cursul zilei de vineri, 29 iunie, şi au intrat în ţară pe la Borş de unde s-au îndreptat aspre Oradea, Zalău iar astăzi au ajuns la Satu Mare. De aici, în cursul zilei de duminică, 1 iulie, vor porni spre Sighetu Marmaţiei iar de acolo se vor îndrepta spre Moldova (Suceava, Botoşani). Periplul românesc se va încheia la Vama Veche.

Torţa Europeană pentru alergare a fost înmânată simbolic subprefectului şi viceprimarului prezenţi la primirea alergătorilor împreună cu câte o diplomă şi câte o pictură.

Totodată, copiii de la Palatul Copiilor Satu Mare le-au oferit oaspeţilor un scurt program artistic după care torţa a fost plimbată din mână în mână pentru ca fiecare persoană să spună o dorinţă menită să facă lumea mai bună, gânduri ce vor fi duse mai departe de către alergători.
La finalul evenimentului alergătorii în frunte cu Marcela Papici au pornit spre Sala de scrimă, unde oaspeţii au făcut o scurtă vizită. Fondatorul Sri Chinmoy (1931-2007) a lansat Alergarea pentru Armonie Mondială în 1987 sub semnul păcii şi al unităţii. Până în prezent participanţii la acest maraton al păcii au parcurs aproximativ 24.000 km pe teritoriul Europei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.