Grupul UDMR s-a retras de la şedinţa de astăzi a consiliului local


Stabilirea componenţei comisiilor de specialitate ale Consiliului Local (CL) al municipiului Satu Mare şi acordarea titlului de cetăţean de onoare Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, au fost cele două proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţe extraordinare de astăzi, 28 iunie, a forului legislativ al oraşului.

Înainte de a supune la vot ordinea de zi a şedinţei de astăzi, consilierul UDMR dr. Lang Laszlo a depus jurământul de consilier având în vedere că a absentat de la şedinţa de constituire a CL, de vineri, 22 iunie. Apoi, consilierii au venit cu propuneri în ceea ce priveşte componenţa celor şase comisii de specialitate a căror denumire şi număr a rămas aceeaşi ca şi în legislatura anterioară.

Nemulţumiţi de faptul că nu li s-a acordat funcţia de preşedinte la comisiile de servicii publice şi comerţ respectiv la cea de organizare şi dezvoltare urbanistică, lucrări publice, protecţia mediului înconjurător, monumente istorice şi de arhitectură consilierilor Maszkulik Csaba şi Nics Janos, grupul politic al UDMR din cadrul CL al municipiului Satu Mare a anunţat că se retrage de la lucrările şedinţei de astăzi. “Solul” care a transmis hotărârea UDMR-iştilor a fost chiar fostul viceprimar Kereskenyi Gabor. “Am cerut preşedinţia a două comisii şi anume pe cea de servicii respectiv cea de urbanism dar solicitarea noastră a fost ignorată. În semn de protest fracțiunea UDMR Satu Mare a decis ca după constituirea comisiilor de specialitate să nu se mai întoarcă în sală. Considerăm că am fost excluşi complet din conducerea municipiului şi asta înseamnă că dumneavoastră (referindu-se la consilierii USL) vă veţi asuma toate dedciziile dar şi eşecurile promisiunilor aberante pe care le-aţi făcut în campania electorală”.

În luarea de cuvânt edilul-şef al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, a spus: “v-am oferit două comisii. Nu le-aţi vrut. În regulamentul de funcţionare a CL nu scrie că cele două comisii trebuie să fie cea de servicii respectiv de urbanism. Dacă vă retrageţi din şedinţa de astăzi şi, cine ştie cum va fi şi în viitor, eu îmi asum public răspunderea că voi reprezenta aşa cum se cuvine atât populaţia românească cât şi pe cea maghiară”.

În cadrul aceleiaşi şedinţe consilierii rămaşi în sală (în număr de 14) au votat în unanimitate acordarea titlului de cetăţean de onoare Patriarhului Daniel.

Iată şi componenţa comisiilor de specialitate din cadrul CL al municipiului Satu Mare:

1. Comisia studii, prognoze economico-sociale, buget, administrarea bunurilor:

Florica Marchiş (USL)
Adrian Albu (USL)
Marcela Papici (USL)
Radu Roca (USL)
Vasile Fogel (UDMR)
Magyar Lorant (UDMR)
Nicolae Şuta (PD-L)

2. Comisia de organizare şi dezvoltare urbanistică, lucrări publice, protecţia mediului înconjurător, monumente istorice şi de arhitectură:

Ioan Ardelean (USL)
Radu Roca (USL)
Octavian Ardelean (USL)
Nics Janos (UDMR)
Szocs Peter (UDMR)

3. Comisia servicii publice şi comerţ:

Adrian Albu (USL)
Marcela Papici (USL)
Radu Roca (USL)
Dumitru Fanea (USL)
Maszkulik Csaba (UDMR)
Butka Gergely (UDMR)
Kereskenyi Gabor (UDMR)

4. Comisia pentru sănătate, protecţie socială, sport şi tineret:

Dumitru Fanea (USL)
Manuela Rogoz (USL)
Cosmin Raţiu (PD-L)
Magyar Lorant (UDMR)
Vasile Fogel (UDMR)

5. Comisia juridică, disciplină şi integrare europeană:

Valeriu Bancea (USL)
Florin Iura (USL)
Adrian Albu (USL)
Kereskenyi Gabor (UDMR)
Maszkulik Csaba (UDMR)

6. Comisia învăţământ, activităţi ştiinţifice, cultură, culte:

Ioan Pop (USL)
Radu Roman (USL)
Ioan Ardelean (USL)
Lang Laszlo (UDMR)
Kiss Iosif (UDMR).

4 Comentarii la "Grupul UDMR s-a retras de la şedinţa de astăzi a consiliului local"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.