2 ani cu executare, cea mai mare pedeapsă în procesul Ulici, Popa, Ştrango(video)

httpv://youtu.be/q_vNHJUJ3m8

Astăzi, 26 iunie, a avut loc pronunțarea în dosarul celor trei inculpați Mariana popa, Ioan Ulici și Vasile Ștrango. Niciunul dintre cei trei învinuiți dar nici apărătorii acestora nu au fost prezenți la pronunțarea de astăzi.

Sentința a fost pronunțată de judecătorul de caz Mihai Ciorcaș, la ora 13.00, în sala nr. 54 a Tribunalului Satu Mare. Potrivit sentinței, fostul director adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare, Ioan Ulici are de ispășit o pedeapsă cu executare de 2 ani de zile. Fostul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, MarianaPopa a fost condamnată la 1 an și 10 luni iar omul de afaceri Vasile Ștrango a primit pedeapsa de 1 an și 8 luni.

Cea mai grea pedeapsă a fost primită de Ioan Ulici, care a fost condamnat pentru trafic de influență și instigare la infracțiunea de luare de mită. De asemenea, Mariana Popa se face vinovată de infracțiunea de luare de mită iar omul de afaceri negreștean Vasile Ștrango a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și dare de mită.

Totodată instanța a hotărât confiscarea de la inculpatul Vasile Ștrango a sumei de 3.000 de lei care a constituit obiectul infracțiunii de dare de mită. De asemenea inculpații mai sunt obligați la plata sumei de 12.000 lei, 4.000 lei fiecare, reprezentând cheltuielile de judecată.

Vă reamintim că în rechizitoriul întocmit de către procurorii DNA s-a reţinut următoarea stare de fapt:

”În cursul lunii decembrie 2009, inculpatul Ulici Ioan, în calitate de director adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, a pretins de la inculpatul Ştrango Vasile 3% din contravaloarea lucrărilor achitate de Inspectoratul Şcolar Satu Mare firmei inculpatului Ştrango Vasile. Suma de bani a fost pretinsă pentru ca Ulici Ioan să intervină la inculpata Popa Mariana care, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să achite o parte din contravaloarea unor lucrări de extindere şi reabilitare efectuate de firma lui Ştrango Vasile la una dintre unităţile şcolare aflate în subordinea I.Ş.J. Satu Mare.

Fiind determinată de inculpatul Ulici Ioan, în aceeaşi perioadă, inculpata Popa Mariana a efectuat plata lucrării respective doar după ce Ştrango Vasile a dat suma de 3.000 de lei, reprezentând 3% din contravaloarea lucrărilor respective, pentru filiala locală a unui partid politic”.

Cei trei inculpați au la dispoziție 10 zile pentru a contesta sentința pronunțată astăzi.

6 Comentarii la "2 ani cu executare, cea mai mare pedeapsă în procesul Ulici, Popa, Ştrango(video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.