Deputatul PD-L Ioan Holdiş – pe ”lista secretă” a coloneilor lui Oprea

Numele deputatului democrat-liberal de Satu Mare Ioan Holdiş se găseşte pe controversata listă a coloneilor înaintaţi în grad militar la „strict secret” de fostul ministru al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea făcută publică de Antena 3. Lista cuprinde nume sonore din lumea politică precum foşti miniştri, primari, preşedinţi de Consilii Judeţene dar şi nume de jurnalişti.

Deputatul sătmărean a fost înaintat de la gradul de fruntaş la cel de locotenent-colonel, iar numele acestuia se găseşte pe poziţia cu numărul „35” a listei. Holdiş, conform sursei citate, a fost înaintat în grad în cursul anului 2010.

Potrivi Curriculumului Vitae publicat pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor (www.cdep.ro), Ioan Holdiş s-a născut pe data de 26.10.1968 în localitatea Micula, judeţul Satu Mare. Este căsătorit şi are doi copii. Este de profesie economist fiind licenţiat al Universităţii de Vest Timişoara pe care a absolvit-o în anul 2000. În 2001, Ioan Holdiş a absolvit cursuri postuniversitare la ASE Bucureşti, specializându-se în domeniul „Relaţiilor Comerciale Internaţionale”. Potrivit aceluiaşi document, în perioada 1982-1994, deputatul sătmărean a fost merceolog la SC „Textila Ardeleană” Satu Mare iar în intervalul 1994-2008 a fost director general la SC „Plastica” Satu Mare.

Pe plan politic, în 2007-2008, a îndeplinit funcţia de preşedinte al Organizaţiei Oamenilor de Afaceri din PD-L Satu Mare iar din 2008 este deputat în Parlamentul României. Totodată, din mai până în decembrie 2008 a fost consilier judeţean.

7 Comentarii la "Deputatul PD-L Ioan Holdiş – pe ”lista secretă” a coloneilor lui Oprea"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.