În PDL Satu Mare se scot topoarele: Kira cere demisia lui Giurcă

Prin intermediul unui comunicat remis pe adresa redacției, vicepreședintele organizației județene a PDL Satu Mare cere demisia din partid a fostului prefect Radu Giurcă:

Subsemnatul BENIAMIN KIRA în calitate de vicepreședinte al Biroului Permanent Județean al PD-L Satu Mare, și consilier județean din 2008, cât și ca membru al PD-L din anul 2000, consider că am obligația morală să fac publică poziția mea față de situația actuală din partid, menționând că acest punct de vedere este îmbrățișat de majoritatea membrilor de partid din județul Satu Mare.

Lipsa de viziune politică a unor oameni din conducerea PDL Satu Mare a dus la înțelegeri politice catastrofale pentru partid. În 2008 a fost încheiat un Protocol pentru susținerea la președinția Consiliului Județean a unui candidat unic, fără mandatul BPJ.

Dacă totuși s-a încheiat un astfel de Protocol, candidatul unic nu a fost susținut decât formal iar membrii partidului nu au fost mobilizați în vederea susținerii acestuia.
Această gafă a aruncat pe plan local partidul în Opoziție pentru următorii patru ani, cu toate că la nivel național, PDL guverna împreună cu UDMR.
În 2012 situația s-a repetat, și de data aceasta unii lideri locali ai PDL alegând cea mai proastă variantă, cu toate că USL a invitat PDL la negocieri dar s-a lovit de refuzul acestuia, fapt care poziționează PDL Satu Mare pentru încă patru ani tot în Opoziție.

Rezultatele extrem de proaste de la nivel de municipiu Satu Mare din 2012, demonstrează lipsa de pricepere a celui care s-a autoproclamat artizanul politic al partidului, fostul prefect Radu Giurcă. Acesta și-a impus omul la candidatura pentru Primăria municipiului Satu Mare iar rezultatul a fost cel mai prost din întreaga istorie a PDL la Satu Mare.
Pe de altă parte, modul în care Radu Giurcă a alcătuit lista de consilieri județeni și municipali, impunând ordinea candidaților pe listă după bunul plac, a fost o sfidare la adresa membrilor serioși ai partidului, încălcându-se grosolan cele mai elementare reguli democratice.

Faptul că Radu Giurcă a avut mai puține voturi la președinția Consiliului Județean decât voturile primite pentru consilierii județeni, demonstrează că acesta a tras partidul în jos, lucru regretabil după ce vreme de patru ani, Giurcă a ocupat funcția de prefect, susținând că se bucură de o imagine foarte bună în județ, promițând Biroului Permanent Județean, că merge la victorie sigură, lucru contrazis flagrant de modestele rezultate obținute.

Ca prefect, Radu Giurcă a promovat oamenii în funcție, numai pe criterii clientelare fără a ține cont de lipsa lor de competență și nici de recomandările partidului, lucru ce a prejudiciat grav imaginea PD-L Satu Mare care a fost târât în tot felul de scandaluri.

În timpul mandatului său de prefect, Radu Giurcă nu numai că nu a sprijinit foștii colegi, ci și-a folosit funcția și puterea pentru a-i intimida pe cei care nu-i erau pe plac.

Orice om de onoare își prezintă automat demisia atunci când pierde o competiție. Acest gest îl aștept și eu, alături de covârșitoarea masă a membrilor PD-L din întreg județul și sunt convins că demisia lui Giurcă ar duce la deblocarea situației tensionate din partid, în vederea pregătirii eficiente pentru alegerile parlamentare din toamnă.

Beniamin Kira,

Vicepreședinte BPJ al PD-L Satu Mare

 

8 Comentarii la "În PDL Satu Mare se scot topoarele: Kira cere demisia lui Giurcă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.