Festivalul Pălincii – vineri, în Grădina Romei


Consiliul Judeţean şi Camera Agricolă Satu Mare organizează vineri, 15 iunie, cea de a treia ediţie a Festivalului Internaţional al Pălincii. Festivalul va avea loc în Grădina Romei, iar deschiderea oficială este prevăzută pentru ora 11:00 şi va fi urmată de degustare de pălincă la standurile concurenţilor. În total, vor fi amenajate peste 50 de standuri şi, în afară de pălincă vor mai fi prezentate şi câteva feluri de mâncare. Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc sâmbătă, 16 iunie, iar marele premiu va consta într-o primă de 400 de lei, în timp ce cele mai bune zece sortimente de pălincă vor fi premiate cu câte 200 de lei.

În preambulul festivalului pălincii, la Camera Agricolă se desfăşoară cea de-a VIII-a ediţie a Concursului Judeţean de Pălincă. Potrivit directorului Scholtz Bela, în concurs au fost înscrise 95 de probe de pălincă din care 93 de către producătorii din judeţ şi două de către producători din Ungaria. Ca un lucru inedit, a fost depusă o probă de pălincă produsă în urmă cu 31 de ani de către un producător sătmărean.

Degustarea produselor înscrise în concurs se va desfăşura până vineri, 15 iunie, de către un juriu al cărui preşedinte este prof. univ. dr. ing. Nicolai Pomohaci, rector universitar la USAMV Bucureşti, iar membri sunt Aurel Bunea, din Oradea, Ioan Chiorean, din Baia Mare, Bagin Sandor, din Ungaria şi sătmărenii Grigore Pop, Bencze Zoltan şi Ioan Cioltean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.