Patru migranţi şi două călăuze la SPF Petea

Doi români sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi după ce au fost depistaţi când încercau să scoată ilegal din ţară, pe frontiera verde, patru cetăţeni din Republica Moldova.

Vineri, 25 mai, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Petea, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat un grup de persoane care se îndrepta pe jos, pe frontiera verde, spre teritoriul statului vecin. Cu sprijinul oamenilor legii din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al STPF Satu Mare, poliţiştii de frontieră de la SPF Petea au depistat, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, trei persoane pe care le-au condus la sediul sectorului pentru cercetări. În scurt timp, alte trei persoane care se ascundeau în vegetaţia din zonă au fost reţinute de poliţiştii de frontieră.

Din primele cercetări s-a constatat că este vorba despre doi români şi patru cetăţeni din Republica Moldova: Angela M., 22 de ani, din judeţul Timiş, Francisc M., 26 de ani, din Satu Mare şi cetăţenii moldoveni Aurel R., 30 de ani, Vasile V., 26 de ani, Alexandru V., 23 de ani, şi Teodor G., 23 de ani.

Cei patru cetăţeni moldoveni intenţionau să ajungă într-o ţară din vestul Europei, dar pentru că nu posedau documente care să le permit acest lucru, au rugat-o pe Angela M. să-i ajute. Aceasta a luat legătura cu Francisc M. şi împreună au decis că-i vor ajuta pe cei patru să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. Însă în noaptea de vineri spre sâmbătă, când au încercat să-şi pună în aplicare planul, au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră sătmăreni.

Acum, cetăţenii moldoveni sunt cercetaţi pentru tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, iar cei doi cetăţeni români pentru trafic de migranţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.