„Parada Florilor” ediția a IV-a (fotogalerie)

Sute de sătmăreni au participat astăzi, 19 mai, la marşul organizat cu ocazia „Paradei Florilor”, eveniment care a ajuns în acest an la cea de-a IV-a ediţie.

Înainte de a porni la drum reprezentanţii Consiliului Judeţean în frunte cu preşedintele instituţiei, Csehi Arpad au depus o coroană de flori la bustul celui supranumit „colonelul arborilor”, Kiss Gedeon, aflat chiar în faţa Casei verzi din Grădina Romei. De asemenea, au mai depus coroane reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare, Episcopia reformată dar şi reprezentanţi ai UDMR.

Deşi stăteau înşiraţi pentru a porni la drum, cei prezenţi au fost ţinuţi în loc de unele neajunsuri în ceea ce priveşte organizarea evenimentului. Cu toate că pe itinerariul Calea Traian – B-dul I.C. Brătianu – Piaţa Libertăţii circulaţia trebuia închisă între orele 11.00 şi 12.00, maşinile circulau în voie. În cele din urmă şi-au făcut apariţia trei maşini de la Poliţie şi o maşină a Jandarmeriei încercând să-şi ia în serios rolul de diriguitori ai circulaţiei.

Însă, colac peste pupăză, când totul părea pregătit pentru a da startul marşului, caii care avea rolul de a trage aşa-zisul „car alegoric” împodobit cu doar câteva ghivece cu flori, au tras o sperietură zdravănă. Stăpânii acestora reuşind doar cu greu să-i ţină în frâu. Sperietura a fost pusă pe seama fanfarei. În cele din urmă, convoiul a pornit la drum, în sunet de fanfare şi cu o echipă de majorete care le-au oferit sătmărenilor un spectacol deosebit. În mulţime au putut fi remarcaţi copii şi elevi de la diferite grădiniţe şi şcoli din Satu Mare îmbrăcaţi în veşminte alcătuite din hârtii, pungi din nylon şi cutii din carton. Aceştia au mărşăluit până în Piaţa Libertăţii, lângă Catedrala Romano-Catolică, unde elevii câtorva şcoli din Satu Mare au ridicat standuri de prezentare ai şcolilor pe care le frecventează.

De asemenea, cu această ocazie în parcul din centrul Sătmarului au avut loc şi o serie de concursuri pentru copii şi elevi, organizatorii încercând să le ofere acestora o modalitate de petrecere a timpului liber într-un mod cât se poate de plăcut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.