Expoziție de carte dedicată poetului Dsida Jeno

Biblioteca Județeană (BJ) Satu Mare a organizat astăzi, 17 mai, la sala de lectură ”Gheorghe Bulgăre”, expoziția omagială dedicată poetului de origine sătmăreană Dsida Jeno.

”Având în vedere faptul că pe 18 mai, la Satu Mare, se va organiza o conferință literară, urmată de depuneri de coroane în amintirea poetului Dsida Jeno, ne alăturăm și noi manifestărilor omagiale prin organizarea unei expoziții de carte ce va reflecta activitatea literară și publicistică a poetului omagiat”, a declarat Ioan Mircea Ardelean, directorul BJ Satu Mare.

Dsida Jeno s-a născut pe 17 mai 1907 la Satu Mare într-o familie de ofiţeri. A studiat dreptul la Universitatea din Cluj, unde a fost redactor la mai multe reviste: ”Helicon”, ”Pagini Transilvane”, ”Tineretul Transilvaniei” şi ”Ziarul de Est”.
A publicat volumele ”Singurătatea la pândă” (1928), ”Joia Mare” (1933) și ”Pe ţitera îngerilor” (1938). A murit pe 7 iunie 1938, bolnav de inimă şi singur într-un spital din Cluj.

Expoziția poate fi vizitată începând de astăzi la Sala de lectură ”Gheorghe Bulgăre” din cadrul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.