Sancţiuni în cuantum de 12.000 lei pentru operatorii economici care comercializează mâncare

Amenzi în cuantum de 12.000 de lei pentru vase murdare, condiţii igienice precare şi cântare cu verificarea metrologică expirate găsite la un număr de nouă operatori economici care se ocupă de comercializarea mâncărurilor gata preparate în supermarketuri şi autoserviri. Controlul s-a desfăşurat în perioada 23-26 aprilie.

Anunţul a fost făcut astăzi, 8 mai, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare, Valentin Breban.

Potrivit interlocutorului ” la unul dintre operatorii economici am găsit vase murdare, cu depuneri pe la colţuri. Acesta a fost sancţionat cu 3.000 de lei. La o altă firmă condiţiile igienice din bucătărie lăsau mult de dorit fapt pentru care am aplicat o amendă de 2.000 lei”. Comisarii CJPC au mai semnalat lipsa preţurilor la unele sortimente dar şi lipsa cantităţii nete din lista de meniu. “De asemenea precizia cântarelor folosite în unităţile comerciale verificate lasă mult de dorit”, a declarat Breban.

În ceea ce priveşte reclamaţiile depuse la sediul CJPC Satu Mare, Breban spune că un sătmărean s-a plâns de lenjeria ruptă şi murdară din vagoanele de dormit a trenurilor. “Acesta s-a deplasat împreună cu fiica sa la Bucureşti cu acceleratul, însă pe pat au găsit lenjeria ruptă şi pe alocuri pătată. Mai mult decât atât, pardoseala era plină cu praf. Cu toate că a cerut schimbarea lenjeriei, a primit o alta la fel de murdară şi ruptă. În urma reclamaţiei depuse acestuia i s-a restituit contravaloarea tichetelor suplimentare şi am dispus ca personalul secţiei de vagoane de dormit să verifice vagoanele şi lenjeria la fiecare predare”, a declarat Breban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.