Faza judeţeană a Concursului Naţional de interpretare pian “Prietenii muzicii” 2012, şi-a desemnat câştigătorii

32 de elevi de la Palatul Copiilor Satu Mare, Clubul Elevilor din Carei şi Şcoala de Arte Satu Mare şi-au arătat astăzi, 17 martie, măiestria în arta muzicii, la faza judeţeană a Concursului Naţional de interpretare pian “Prietenii muzicii”, ediţia 2012. Competiţia a avut loc în sala de conferinţe a Muzeului Judeţean Satu Mare, de la ora 10.00.

Micii pianişti au dovedit astăzi în faţa părinţilor, bunicilor şi a juriului că stăpânesc tehnica pianistică încântând auzul auditoriului cu piese din repertoriul marilor compozitori ai muzicii clasice. Faza judeţeană a concursului a avut şi rolul de a selecta cei mai pregătiţi elevi care ne vor reprezenta judeţul la faza naţională care va avea loc pe 31 martie, la Satu Mare.

Juriul alcătuit din Mariana Moga, preşedinte, Dumitru Iederan şi Rodica Berci nu au avut o misiune tocmai uşoară când a venit vorba de notarea şi clasificarea producţiilor oferite de către concurenţi. Profesorul de pian de la Palatul Copiilor Satu Mare, Mariana Moga, a declarat că la faza naţională vor participa doar elevii care au obţinut locul I la fiecare categorie de vârstă şi an de studiu. După deliberări, juriul a stabili şi lista pianiştilor care vor merge la naţională. Iată numele ocupanţilor locului I, la faza judeţeană a Concursului Naţional de interpretare pian “Prietenii muzicii” 2012:

Anul I de studiu:

Alex Ploscar
Antonia Ulici
Alexandra Grigoriu
Lucian Palcău
Edi Coardoş
Maria Gavrilaş
Paul Mădăras
Iris Ştef
George Palcău
Niculina Pop

Anul II de studiu

Teofana Duba
Iulia Pop
Mihăiţă Buzilă
Daria Grad
Rebecca Irime

Anul III de studiu

Andrei Bâce
Rak Reka

Anul IV de studiu

Barla Beata
Emily Silaghi
Andrei Boca
Adelin Buricea
Hutzel Levente
Bogdan Bratiş

Anul V de studiu

Georgiana Bura

Anul VI de studiu

Alin Mariţa

Anul VII de studiu

Sara Berci

Anul VIII de studiu

Adela Vereş

Concurenţii au fost răsplătiţi cu diplome şi dulciuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.