Târg de Științe la Liceul German

Liceul Teoretic German ”Johann Ettinger” a găzduit astăzi, 14 martie, cea de-a VI-a ediție a Târgului de Științe ”Ziua PI„. La ediția din acest an cei peste 200 de elevi înscriși au depus nu mai puțin de 62 de proiecte constând în experimente, dispozitive și machete care vor fi jurizate de o echipă alcătuită din șase profesori.

Lucrările au fost împărțite pe două secțiuni și anume cea destinată elevilor de gimnaziu respectiv secțiunea celor de liceu. Potrivit coordonatorului de proiect Rodica Moise, acest târg se organizează începând din 2007 și întotdeauna pe data de 14 martie. De aici vine și ideea de ”Ziua PI”, deoarece data de 14.03 mai poate fi scrisă și 3,14, ceea ce reprezintă cunoscuta constantă matematică atât de mult utilizată în calculele de geometrie.

Târgul are ca scop sensibilizarea elevilor cu privire la munca în echipă, stimularea creativității și inventivității acestora. Potrivit interlocutoarei, juriul va urmări atât reușita exponatelor cât și modul de prezentare al proiectelor de către elevii care le-au conceput. Cele mai reușite lucrări vor fi premiate cu câte o diplomă și cărți de știință.