Aproape 600 pachete de țigări ascunse într-o mașină


O băimăreancă este cercetată pentru contrabandă după ce în mașina ei polițiștii de frontieră au descoperit 568 pachete de țigări ascunse și fără documente justificative.

Luni, 12 martie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Halmeu au oprit pentru control, pe comunicația Halmeu – Turulung, un autoturism marca Opel, înmatriculat în Maramureș. Mașina era condusă de Rodica Viorica W., în vârstă de 36 de ani, din municipiul Baia Mare. Inițial, băimăreanca le-a spus polițiștilor de frontieră că are în mașină 200 pachete de țigări de proveniență ucraineană.

Autoturismul a fost condus la sediul PTF Halmeu pentru verificări. În urma efectuării unui control amănunțit, în aripa dreapta spate a mașinii, în portbagajul acesteia și în bagajele personale ale conducătoarei auto au fost descoperite 568 pachete de țigări de proveniență ucraineană, de diferite mărci, în valoare de 2.442 lei.

Rodica Viorica W. a declarat că a venit din Ucraina și după ce a intrat în țară, în localitatea Halmeu, a achiziționat de la un cetățean maghiar țigările pe care le-a ascuns în mașină și pentru care i-a plătit respectivului 2.850 lei. Băimăreanca a menționat că țigările erau destinate atât consumului propriu, cât și comercializării.

Acum femeia este cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Întreaga cantitate de țigări și autoturismul – care valorează aproximativ 3.500 euro – au fost ridicate în vederea confiscării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.