Procedura de restituire a taxei auto

Printr-un comunicat de presă remis pe adresa redacţiei de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Satu Mare ni se explică modalitatea de obţinere a banilor reprezentând taxa auto plătită de un contribuabil a cărei restituire a fost câştigată în instanţă:

La finalizarea procesului la instanţele de judecată, după obţinerea unei sentinţe definitive şi irevocabile, contribuabilul depune la Biroul juridic din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Satu Mare, et. 3, camera 308, o cerere tip împreună cu următoarele documente: sentinţa civilă pronunţată de Tribunalul Satu Mare, cu menţiunea “definitivă şi irevocabilă”, în original; decizia civilă pronunţată de Curtea de Apel Oradea, în original (în cazul în care aceasta există) şi copie de pe actul de identitate.

După depunerea actelor, serviciul de specialitate din cadrul administraţiei financiare în raza căreia este arondat contribuabilul verifică dacă acesta are obligaţii de plată neachitate. În cazul în care acestea există se compensează cu suma de restituit urmând ca, contribuabilul să primească diferenţa dintre cele două sume (dacă suma de restituit este mai mare decât obligaţiile de plată neachitate). Dacă nu există obligaţii de plată neachitate întrega sumă va fi virată contribuabilului în contul specificat pe cerere sau, în cazul persoanelor fizice, în numerar la casieria administraţiei financiare de care aparţin în cazul în care au specificat această opţiune pe cerere.

Restituirea sumelor are loc în maxim cinci zile de la depunerea actelor. Cererea tip poate fi descărcata de pe siteul DGFP Satu Mare www.finantesm.ro, secţiunea “Formulare”. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0261-807059, interior 308.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.