Sarmale pentru nevoiaşi

Sarmalele omului de afaceri Vasile Lup au fost şi astăzi, 1 august, aşteptate cu sufletul la gură de către nevoiaşii din Satu Mare. Acţiunea a avut loc, ca de obicei, pe platoul din faţa Muzeului Judeţean de la ora 12.00.

36.000 de sarmale în 18 luni, acesta este bilanţul acţiunii de binefacere al omului de afaceri Vasile Lup. “Din păcate sunt destul de mulţi cei care au nevoie de asemenea ajutoare. În general văd aceleaşi feţe dar mai sunt şi câţiva pe care nu i-am întâlnit până acum”, a declarat Vasile Lup.
Cu toate că vremea a fost destul de năbădăioasă, câţiva nevoiaşi dădeau târcoale deja cu câteva ore înainte de miezul zilei, platoului din faţa Muzeului Judeţean. “Bine că mai sunt astfel de oameni altfel nu am mânca decât ceea ce adunăm de prin tomberoane şi mizerii”, spune unul dintre cei prezenţi. Cele 2.000 de sarmale pregătite pentru astăzi au trecut în mai puţin de 40 de minute. “Sunt care se aşează la rând chiar de două-trei ori pentru a mai primi câte o porţie. Alţii aleg să le ducă câteva sărmăluţe şi celor de acasă care din diverse motive nu au putut să vină aici pe platou. Vedeţi că nici vremea nu ţine cu noi însă, aşa cum am promis noi vom fi aici în fiecare prima zi de luni a lunii”, spune Lup.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.