Cetăţeni moldoveni cu cărţi de identitate false

Duminică, 24 iulie, în jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-au prezentat pentru a ieşi din ţară două persoane care la controlul de frontieră au prezentat cărţi de identitate româneşti eliberate de autorităţile din Vaslui. Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din ţară, la controlul documentelor, poliţistul de frontieră a constatat că fizionomiile celor doi nu sunt identice cu cele din fotografiile aplicate pe cărţile de identitate.

Oamenii legii au făcut verificări şi în urma controlului au descoperit în bagajele celor doi două paşapoarte moldoveneşti valabile şi două permise româneşti de mic trafic. Aşa s-a constatat că persoanele care s-au prezentat la controlul de frontieră pentru a ieşi din România sunt, de fapt, cetăţeni moldoveni: Vladimir S., 25 de ani, şi Ion V., 19 ani. Cei doi au intrat legal pe teritoriul României cu paşapoartele modoveneşti. Tinerii au declarat că intenţionau să ajungă în Italia. Vladimir S. are interdicţie de a intra pe teritoriul Ungariei şi al Poloniei. Pentru a ajunge în Italia, cei doi şi-au procurat de la un cetăţean din Chişinău cele două cărţi de identitate româneşti contra sumei de 200 de euro.

Acum persoanele sunt cercetate în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.