Sfântul Ilie şi-a descărcat furia la Păuleşti şi Amaţi

Se pară că bătrânii noştri au avut dreptate când vorbeau de furia Sfântului Ilie. În urma furtunii de miercuri, 20 iulie, două familii, una din Păuleşti iar cealaltă din Amaţi şi-au văzut agoniseala de-o viaţă făcându-se scrum.

La câteva minute înainte de ora 15.00, trăsnetul a lovit acoperişul unui grajd din Păuleşti. Pompierii ajunşi la faţa locului au constatat că acoperişul anexei ardea pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp cu posibilităţi de propagare la casa de locuit şi la anexele învecinate. Potrivit primelor estimări în urma incendiului au fost degradate 120 de bucăţi de plăci de azbociment şi au ars: construcţia din lemn a acoperişului pe o suprafaţă de circa 100 mp, tavanul din lemn (aproximativ 50 mp), 2 metri cubi de cherestea, 200 kg de porumb şi 200 kg de grâu.
Scenariul s-a repetat o oră şi jumătate mai târziu la Amaţi. Pompierii au avut de stins focul ce a cuprins acoperişul unei şure dar şi fânul depozitat în anexa respectivă. Potrivit specialiştilor, în urma incendiului au fost degradate 2.000 bucăţi de ţiglă, o bicicletă şi o maşină de tuns iarba şi au ars acoperişul din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 130 mp şi circa o tonă de fân.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.