Sătmărenii tot mai interesaţi de sursele alternative de energie

Potrivit evidenţelor Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, 231 de conjudeţeni de-ai noştri au optat pentru instalarea panourilor solare ca surse alternative de energie. Finanţarea dosarelor se face în cadrul Programului “Casa Verde” lansat în luna iunie al acestui an.

Bugetul alocat pentru acest an a fost de 100 milioane lei la nivel naţional, iar banii au fost distribuiţi fiecărui judeţ în funcţie de numărul de locuitori. Judeţul Satu Mare a beneficiat de suma de 1.694.024 de lei. Potrivit directorului executiv al APM Satu Mare, Elisabeta Békéssy, “până în prezent au fost depuse 289 de dosare de finanţare pentru instalarea unor instalaţii de generare al surselor alternative de energie. Astfel, 231 de sătmăreni au optat pentru instalarea panourilor solare, un cetăţean doreşte finanţare pentru instalarea unei pompe de căldură şi 57 au ales ca sursă alternativă de anergie instalaţiile pe bază de peleţi şi brichete”.
După terminarea fondurilor restul dosarelor vor fi înregistrate pe o listă de aşteptare până în data de 15 august. “Se aşteaptă o redistribuire a fondurilor între judeţe, în sensul că banii rămaşi în alte judeţe vor ajunge acolo unde solicitările sunt mai mari decât sumele repartizate iniţial”, a mai ţinut să precizeze şefa APM Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.