Locuri în facultăţi pentru studenţii de etnie romă

49 de universităţi de stat din ţară oferă în acest an nu mai puţin de 611 locuri la diverse specializări pentru candidaţii de etnie romă.

Potrivit grilei de şcolarizare al unităţilor de învăţământ superioare pusă la dispoziţie de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, în acest an, comparativ cu 2010, numărul locurilor pentru romi au fost suplimentate cu 56. Astfel, 12 universităţi şi-au suplimentat locurile pentru a veni în întâmpinarea candidaţilor. Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj Napoca oferă cu 10 locuri în plus pentru candidaţii de etnie romă. Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a suplimentat cu opt numărul locurilor disponibile comparativ cu anul trecut. Dacă am face un clasament al universiăţilor care oferă cele mai multe locuri pentru studenţii romi, pe primul loc s-ar afla Universitatea din Bucureşti respectiv Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca. Printre “codaşi” s-ar regăsi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti, Universitatea Maritimă din Constanţa dar şi Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi.

Studenţii romi sunt scutiţi de taxele de şcolarizare. Totodată, rectoratele universităţilor distribuie locurile doar facultăţilor pentru care vor exista cereri din partea candidaţilor romi. Candidaţii romi vor depune în perioada de înscriere stabilită de universităţi o cerere de intenţie la Rectoratul instituţiei de învăţământ superior şi, în aceeaşi zi, un dosar de concurs însoţit de adresa emisă în acest scop de către secretarul-şef al universităţii pentru facultatea la care candidaţii doresc să se înscrie, la Comisia de admitere a acesteia.

2 Comentarii la "Locuri în facultăţi pentru studenţii de etnie romă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.