Au început înscrierile la Bacalaureat

Secretariatele liceelor, colegiilor şi grupurilor şcolare, primesc de astăzi, 23 mai, cererile de înscriere la Bacalaureat ale elevilor de clasele a XII-a şi a XIII-a. Candidaţii sunt aşteptaţi să depună cererile de înscriere în perioada 23-27 mai.

Bacalaureatul începe în 6 iunie cu proba orală de limba şi literatura română. Evaluarea competenţelor lingvistice a candidaţilor se va desfăşura în perioada 6-8 iunie. Urmează apoi examinările la limba şi literatura maternă şi limbile străine dar şi evaluarea competenţelor în domeniul informaticii dobândite de elevi de-a lungul anilor de liceu. Probele orale de limba şi literatura maternă vor avea loc în intervalul 8-10 iunie iar proba de informatică în perioada 13-17 iunie. Apoi, în intervalul 20-23 iunie candidaţii vor trebuii să dea seamă asupra cunoştinţelor de limbă străină.
Probele scrise încep în 27 iunie şi se termină în prima zi a lunii iulie. Proba scrisă la limba şi literatura română va avea loc în data de 27 iunie, iar a doua zi, în 28 iunie se va desfăşura examenul scris la limba maternă. În 29 iunie candidaţii vor avea de susţinut proba obligatorie a profilului la care au studiat iar în prima zi a lunii iulie este rândul probei la alegere. Stresul continuă până pe 3 iulie, când se vor afişa rezultatele. Elevii nemulţumiţi pot depune contestaţiile a doua zi după afişarea rezultatelor. Notele finale urmează a fi afişate pe 8 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.