Întâlnire ştiinţifică a medicilor veterinari la Satu Mare

Aproximativ 60 de profesori universitari şi medici veterinari s-au reunit astăzi în cadrul unui simpozion dedicat Anului Medicinii Veterinare. Simpozionul a mai marcat şi împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea primei şcoli veterinare din ţară respectiv a 140 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Medicină Veterinară din România.

Evenimentul a avut loc astăzi de la ora 10.30 la Restaurantul „Romantic”. „La lucrările simpozionului de astăzi au fost prezenţi prodecanul Facultăţii de Medicină Veterinară din Cluj Napoca, Nechita Adrian Oros, profesorii universitari Constantin Variu şi Vasile Cosma precum şi medici veterinari din judeţ şi din ţară”, a declarat directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Satu Mare, dr. Dorin Maurer.
În cadrul simpozionului intitulat „Medicul veterinar în slujba sănătăţii animalelor şi a omului” medicii şi profesorii prezenţi au susţinut lucrări ştiinţifice accentuând importanţa profesiei de medic veterinar atât pentru asigurarea sănătăţii animalelor cât şi, indirect, al omului prin supravegherea calităţii alimentelor de origine animală consumate.
În afară de profesorii şi medicii veterinari din ţară, la simpozion au mai participat şi directorul DSV din judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg din Ungaria şi preşedintele Asociaţiei Medicilor Veterinari din acelaşi judeţ, Gubicz Pál.
Evenimentul ştiinţific a fost organizat de filialele sătmărene a Asociaţiei Generale a Medicilor Veterinari din România (AGMVR), a Colegiului Medicilor Veterinari (CMV) şi DSV Satu Mare la iniţiativa preşedintelui filialei sătmărene a AGMVR, dr. Radu Roca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.