Mall vândut cu 5 euro

Suma a acoperit 51% din acţiunile firmelor care controlează centru comercial Vitantis din Bucureşti şi Moldova Mall din Iaşi.
Fondul de investiţii East Balkan Properties a vândut pe 31 decembrie 2010 51% din acţiunile firmelor care controlează centrul comercial Vitantis din Bucureşti şi Moldova Mall companiei Denesol Limited pentru suma simbolică de 5 euro, potrivit unui comunicat remis de companie către Bursa din Londra.
Vitantis Shopping Center este ancorat de Carrefour, Techno-market şi Praktiker şi are 11.362 mp de spaţii de retail. În prezent, spaţiile sunt ocupate în proporţie de 82%. Moldova este situat în Iaşi şi este ancorat de Technomarket şi dispune de o suprafaţă de 9.024 mp închiriabili, iar în prezent fradul de ocupare este de 71%.
În primele nouă luni ale anului 2010, Vitantis a înregistrat o pierdere netă de 1,5 milioane de euro, iar Moldova Mall de 500.000 de euro. Consiliul de administraţie al fondului de investiţie nu crede că în perioada următoare condiţiile de piaţă se vor îmbunătăţi.
Activele proprietăţilor au fost evaluate la 56,8 milioane de euro, cu o datorie combinată de 58,4 milioane de euro. Conducerea EBP nu crede că va oputea oferi fondurile necesare pentru a suporta taxele de gestionare a activelor şi cerinţele de cheltuieli pentru activele proprietăţilor.
De asemenea, boardul nu are nici un motiv să creadă că proprietăţile vor putea genera o creştere de închiriere de amploarea necesară pentru a genera o contribuţie de capital pozitiv pentru EBP.
Firma cumpărătoare, Denesol Limited, este controlata de George Teleman, partener în cadrul fondului care a vandut mallurile.
La jumătatea anului trecut, un pachet de acţiuni de 85% din firma care dezvolta centrul comercial Polus din Constanţa a fost vândut pentru suma simbolică de 1 euro fondului austriac de investiţii Immofinanz. Prin această tranzacţie, fondul austriac şi-a asumat şi datoriile de 40 de milioane de euro pe care le avea centrul comercial.

Un Comentariu la "Mall vândut cu 5 euro"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.