După noi potopul!

Lipsa banilor dar şi faptul de a se vedea cât mai iute cu sacoşele pline de bunătăţi, şi de ce nu, la preţuri derizorii, îi face pe unii să sară peste normele de conduită morală. Nu încape îndoială că orice bănuţ este binevenit să zornăie prin buzunare, mai ales că aşa-zisa criză ne-a cam ostoit de puteri. Reducerile de preţ practicate de supermarketurile de pe Someş provoacă uneori o dezorientare socială pe care psihologii ar cataloga-o drept …. “spiritul de turmă”. Cu siguranţă că şmecheria celor de la marketing saltă profiturile magazinelor însă, de ce să nu o spunem, ceea ce rămâne după puhoiul de lume e mai ceva ca potopul lui Noe.
Frunze, coji aruncate aiurea, ladiţe de carton, unele rupte, altele poposind azvârlite la câţiva metri distanţă de locul faptei, e tot ceeea ce a rămas după ce şefii unuia din supermarketuri (Kaufland) au pus în vânzare vreo 15-20 de lăzi pline ochi de clementine. Preţul afişat a înnebunit neuronii celor aflaţi prin preajmă. Reducerea de mai bine de un leu faţă de preţul practicat indeobşte de comencianţi (în condiţii normale de temperatură şi presiune, vorba fizicianului) a stârnit cele mai bizare reacţii. Asemeni vulturilor de pradă, sătmărenii noştri s-au aruncat, îmbrâncindu-se, trăgându-se de haine şi echipaţi cu pungi asupra clementinelor scoase la vânzare.
Au rupt tot! Fructe, frunze, lăzi, pungi. Ceea ce a rămas dupa asaltul ad-hoc al concitadinilor noştri a lăsat un gust amar pentru cei mai puţin îndrăzneţi care s-au retras doar să privească şocaţi, asaltul.
Poate că, lipsa banilor îi face pe oameni mai îndrăzneţi, însă de aici şi până la shopping-ul necontrolat e cale lungă. Şi unde mai punem ca ne desparte doar o zi de sfintele sărbatori de Crăciun  când, ar trebui să fim mai buni, mai înţelegători, mai …

5 Comentarii la "După noi potopul!"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.