“Corinde” şi Moşul Nord-Vest TV la Negreşti Oaş

În această seară, în jurul orei 18, Moş Crăciun şi ajutoarele sale – Maria Moiş şi Victor Constantinovici, realizatorii emisiunilor “Caleidoscop din Oaş” şi “Ora adevărului” la postul Nord-Vest TV – au ajuns la copiii din Negreşti Oaş. În faţa catedralei ortodoxe din localitate aşteptau deja cei peste 100 de copii care s-au înscris pe lista lui Moş Crăciun, împreună cu părinţi şi bunici cuprinşi, fie şi pentru câteva clipe, de nostalgia copilăriei.

Înainte de înmânarea cadourilor pentru copii – şi în aşteptarea lui Moş Crăciun -, pe treptele lăcaşului bisericesc au evoluat trei grupuri încântătoare de colindători. Primul a fost format din elevi ai Şcolii generale nr. 3 pregătiţi de prof. Lucia Bledea, apoi au urmat două cete de copii – unul format din prichindei de 4-5 ani, celălalt din copii de 10-12 ani – care fac parte din Ansamblul “Sânzienele” condus de artista de muzică populară Maria Tripon. După “corinzile” tradiţionale oşeneşti interpretate de copii, a venit rândul artistului folk Octavian Bud care i-a atras în mreaja muzicii pe toţi cei din numerosul auditoriu.

Venirea lui Moş Crăciun a fost întâmpinată cu entuziasmul sincer de care numai copiii pot fi în stare, mulţi dintre aceştia dovedind apoi că îşi merită cadourile prin recitarea unor poezioare sau cântatul unor fragmente de colinde.

Evenimentul de la Negreşti Oaş a fost organizat cu sprijinul Primăriei Negreşti Oaş, al Consiliului Judeţean şi al unor (puţini, dar inimoşi) sponsori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.