Apaserv închide anul pe profit


Proiecte importante finalizate, extinderea de reţele şi păstrarea tarifelor sub nivelul mediu pe ţară. Sunt câteva din realizările Societăţii Apaserv Satu Mare pe 2010. Pe lângă finalizarea proiectului ISPA, au continuat lucrările de extindere a reţelelor de apă şi canalizare în mai multe localităţi din judeţ, iar societatea este pe profit.

Potrivit directorului SC Apaserv Satu Mare, Ioan Leitner, în acest an a fost finalizat proiectul ISPA, in valoare de peste 37 de milioane de euro, dar în urma licitaţiilor s-a făcut o economie de 5 milioane de euro. Durata proiectul ISPA a fost de 7 ani, timp în care s-a reabilitat sistemul de apă şi canalizare în municipiul Satu Mare, s-a reabilitat fondul de captare, s-au refăcut 6 km de reţele de canal şi staţia de pompare. Tot în 2010 s-a lucrat la extinderea reţelelor de apă şi canalizare în Sătmărel, dar au rămas nereabilitaţi 500 de m de reţea deoarece Apaserv a reziliat contractul cu firma constructoare. Se speră ca anul viitor lucrarea să fie finalizată în totalitate. S-au făcut investiţii şi în localităţi precum Carei, Botiz, Culciu.

Potrivit directorului Ioan Leitner, Apaserv inchide anul cu un profit de 2,2%, deşi anul care tocmai se încheie a fost unul de criză. Pe de alta parte, acesta a anuntat ca Ministerul Mediului a aprobat proiectul de reabilitare a reţelei de canal în Satu Mare, ceea ce înseamnă că din luna iunie a anului viitor vor începe lucrările.

3 Comentarii la "Apaserv închide anul pe profit"