Autoturism furat din Polonia descoperit la frontieră

Poliţiştii de frontieră sătmăreni cercetează un sătmărean după ce la controlul de frontieră s-a constatat că maşina cu care călătorea este furată din Polonia. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul IJPF Satu Mare până la finalizarea cercetărilor.

Joi, 16 decembrie a.c., în jurul orei 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Attila S., în vârstă de 30 de ani, din municipiul Satu Mare, conducând un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în Satu Mare.

Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din ţară, conducătorului auto i-au fost solicitate documentele de călătorie şi actele maşinii. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind furat din Polonia din mai 2006.

Sătmăreanul a declarat că în iulie 2008 a fost în Germania pentru a-şi cumpăra o maşină. De acolo a cumpărat autoturismul Volkswagen Golf şi a primit atunci şi documentele maşinii, după care s-a întors în ţară şi a înmatriculat-o.

Pe numele lui Attila S. poliţiştii de frontieră au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt. Autoturismul şi documentele acestuia au fost indisponibilizate la sediul IJPF Satu Mare pentru continuarea cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.