Târgul Meşteşugăresc la a 6-a ediţie

Este perioada sărbătorilor de iarnă, iar meşteşugarii sunt de nelipsit de pe Aleea Coposu din Satu Mare. Tarabele au fost instalate de ieri seară, şi vor rămâne în Centrul Nou până în ziua de 23 decembrie. Meşteşugarii sunt din diferite judeţe ale ţării, chiar şi din străinătate (Ungaria, adică), iar la cele 15 standuri sunt expuse obiecte confecţionate manual, îmbrăcăminte, accesorii, dulciuri şi mâncare tradiţională.

La cea de-a 6-a ediţie a Târgului Meşteşugăresc organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă în municipiul Satu Mare sunt prezenţi meşteşugari din Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Odorheiul Secuiesc, Corund, dar şi – cum spuneam – din Ungaria. Bagameri Aniko este din Nyiregyháza şi este prezentă pentru prima dată la târgul Meşteşugăresc. Ea, de profesie croitoreasă, expune la tarabă costume tradiţionale ungureşti, confecţionate din materiale de bumbac şi asortate cu diferite broderii. Aceasta susţine că a lucrat chiar şi 3 ani pentru realizarea unei rochii care se îmbracă doar la ocazii deosebite (baluri, spectacole de dans).
Potrivit organizatorului târgului, Eniko Nezezon, în acest an vor fi expuse şi obiectele confecţionate de copiii beneficiari din cadrul Asociaţilor Stea şi Longdon Down. Marţi, 21 decembrie, şi miercuri, 22 decembrie, vor concerta – după ora 14 – muzicieni ai Filarmonicii “Dinu Lipatti” şi coruri de elevi de la diferite şcoli din municipiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.