Daruri din inimi curate de copii

Elevii de clasa a III-a de la Şcoala Generală Grigore Moisil din Satu Mare au dăruit astăzi din hăinuţele, jucăriile – şi chiar din alimentele lor – copiilor nevoiaşi de la trei case de tip familial din municipiu. Elevii au răspuns promt acţiunii demarate de Crucea Roşie „ Fii şi tu Moş Crăciun”, iar astăzi au oferit cu dragoste darurile strânse în decursul a două săptămâni, dând astfel un frumos exemplu pentru cei care ajunşi maturi şi-au cam împietrit sufletele.

Toţi elevii din clasa a III-a B – din clasele învăţătoarelor Angela Şimon şi Crişan Rita – au adus de acasă hăinuţe şi jucării. Mai mult, ei şi-au convins şi mobilizat părinţii să ofere şi alimente. Dacă luăm în considerare faptul că micuţii sunt la prima lor acţiune umanitară de acest gen, trebuie să recunoaştem că s-au descurcat de minune.

Două eleve, surori gemene, au compus câte o scrisoare copiilor care nu au fost dăruiţi de soartă cu părinţi care să le fie aproape, nu au atâtea jucării şi nici hăinuţe pe alese. Învăţătoarele clasei au dorit să îi înveţe pe copii o fundamentală lecţie de viaţă: să ştie să îşi aprecieze părinţii pentru ceea ce le oferă.

Până la prima casă de tip familial, prichindeii au mers pe jos, pentru a înţelege ce înseamnă să nu ai absolut nimic. Acţiunea “Fii şi tu Moş Crăciun” este demarată de Crucea Roşie – Filiala Satu Mare, fiind pentru prima dată când se implică şi elevi din clasele primare pentru donarea de ajutoare.

Darurile strânse de spiriduşii-elevi au fost oferite copiilor de la Casele de Tip Familial „Felicia”, „Maria” şi „Ana” din cadrul Direcţiei Generale şi Asistenţă Socială pentru Protecţia Copilului din Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.