Personalul grădiniţei din Livada, “victimă colaterală” a pasărilor de responsabilitate

Sătmăreanul publica ieri varianta pe scurt a unei situaţii absurde în care a ajuns personalul Grădiniţei cu Program Prelungit din Livada. Mai exact, 28 de persoane care lucrează acolo s-au trezit cu salariile blocate pe motiv că lucrările de renovare a clădirii în care funcţionează grădiniţa nu au fost plătite către firma care a efectuat lucrările. Azi dimineaţă urma să aibă loc o pichetare a Inspectoratului Şcolar Judeţean, ca semn de protest al educatoarelor şi îngrijitoarelor de la această grădiniţă (asta după ce ieri s-a intrat în “grevă japoneză” pe termen nelimitat). Până la urmă nu a mai fost nici o pichetare, în schimb a avut loc o tură de discuţii cu inspectorul şcolar general Mariana Popa la care a participat şi liderul sindical Ioan Drăgan de la Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Satu Mare.

Conform celor declarate pentru Sătmăreanul de Eliza Avaşi, lider sindical la grădiniţa din Livada, situaţia s-a lămurit doar într-o oarecare măsură, în sensul că nu Inspectoratul Şcolar Satu Mare a semnat efectiv contractul pentru lucrările de renovare a grădiniţei, ci… directoarea grădiniţei, Emilia Doroş (care se află în subordinea Papei de la Roma, cumva ? – n. red.). Mai mult, cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean ar fi făcut demersuri la Ministerul Învăţământului pentru ca personalul grădiniţei din Livada să primească salariul pe luna noiembrie, chestiunea urmând să fie reglementată în cursul acestei săptămâni printr-o hotărâre de guvern “în care suntem prinşi şi noi. Dar chiar şi asta este doar o soluţie de moment, nu ştim încă ce se va întâmpla din ianuarie 2011 încolo.” Demersurile insistente făcute de Inspectoratul Şcolar Judeţean la Bucureşti pentru ca educatoarele şi îngrijitoarele de la grădiniţa din Livada să-şi primească salariul pe luna noiembrie, tocmai pentru că nu au nici o vină pentru faptul că lucrările de renovare nu au fost plătite, au fost confirmate pentru Sătmăreanul şi de Mariana Brumboiu, inspector de specialitate în cadrul acestei instituţii.

De asemenea, primarul din Livada Ioan Sebeşi, a promis că va face tot posibilul ca această problemă salarială a celor 28 de persoane care muncesc la Grădiniţa cu Program relungit din localitate.
Până una-alta, promisiunile nu au cum să ţină loc de leafă.

3 Comentarii la "Personalul grădiniţei din Livada, “victimă colaterală” a pasărilor de responsabilitate"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.