Mare atenţie la jucării!!!

Atenţie la jucăriile cumpărate pentru copii. Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au găsit mai multe nereguli la jurăriile comercializate de operatorii economici pe raza judeţului Satu Mare.

Comisarii CJPC Satu Mare au controlat 1250 de jucării în valoarea de 18.700 de lei la 6 operatori economici, fiind depistate deficienţe la 46 de bucăţi, în valoare de 850 de lei.

Printre neregulile depistate se numără netraducerea în limba română a avertismentelor de pe ambalaj privind vârsta utilizatorilor şi faptul că acestea conţin piese mici, care pot fi înghiţite. De asemenea la două librării din judeţ au fost depistate jucării care nu deţineau instrucţiunile de folosire traduse în limba română.

Directorul executiv al CJPC Satu Mare Valentin Breban recomandă cetăţenilor sătmăreni să cumpere jucării numai din magazine şi raioane specializate unde se eliberează documente de cumpărare. Alegeţi jucării specifice vârstei copilului şi evitaţi achiziţionarea jucăriilor care au muchii tăioase , piese uşor detaşabile, de dimensiuni mici, care se pot înghite uşor, a menţionat Valentin Breban.

Cei 6 operatori economici la care au fost descoperite deficienţele au fost sancţionaţi cu avertismente.