Magazinele de vise se înmulţesc

Apar ca ciupercile după ploaie, magazinele de vise sunt din ce în ce mai numeroase. La Negreşti Oaş a fost deshis un alt magazin de plante etnobotanice, pe lângă cele din Satu Mare şi Carei. În şedinţa Consiliului Local din această săptămână consilierii locali vor dezbaze şi această problemă, pentru a găsi soluţii în eradicarea acestor surse de comercializare de droguri.

Deşi în municipiul Satu Mare a fost desfiinţat magazinul de vise de pe strada Păstrăvului nr 4 pentru o perioadă de 6 luni, totuşi în prezent încă mai funcţionează cel de pe strada Mihai Viteazu. De asemenea mai sunt deschise astfel de magazine în Carei şi mai nou, în Negreşti Oaş, unde chiar un consilier local i-a închiriat spaţiul operatorului economic, fără să ştie de fapt ce fel de produse intenţiona acesta să comercializeze. Când a realizat despre ce e vorba, consilierul local a rupt contractul de închiriere, dar cu siguranţă, comerciantul va găsi o altă locaţie pentru comercializarea mărfii. La Satu Mare autorităţile locale încearcă găsirea unor soluţii pentru stoparea vânzării acestor droguri. Consilierii locali vor încerca găsirea unor soluţii pentru neprelungirea autorizaţiilor de funcţionare a acestor tipuri de magazine, în şedinţa organizată în cursul acestei săptămâni.
România este pe locul 4 în Europa privind consumul de etnobotanice, iar 60% dintre aceşti tineri recurg la astfel de droguri.

Un Comentariu la "Magazinele de vise se înmulţesc"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.