Puţini sătmăreni interesaţi de zahărul şi laptele praf comunitar

Prea puţini sătmăreni interesaţi de ridicarea alimentelor provenite din fondurile de intervenţie comunitară. Astăzi a început distribuirea zahărului şi a laptelui praf la complexul Rachel. Perioada de ridicare a acestor produse se poate face până pe 14 ianuarie 2011.

Având în vedere că se apropie sărbătorile de iarnă, reprezentanţii Servicilui Public de Asistenţă Socială Satu Mare se aşteptau la un număr crescut de sătmăreni care să fie interesaţi de produsele comunitare. Surpriză însă: astăzi doar 320 de persoane s-au prezentat la complexul Rachel pentru a-şi ridica un kg de zahăr şi unul de lapte praf. Cei care au venit să îşi ridice produsele sunt în special beneficiarii de ajutor social şi persoanele cu handicap.

Potrivit şefului de birou prestări servicii din cadrul SPAS, Adrian Bălaj din cei 8100 de beneficiari, 2700 de nu şi-au ridicat cantităţile de făină, de grâu, mălai, pastele făinoase şi biscuiţi. Astfel în această perioadă pe lângă zahăr şi lapte praf se acordă şi celelate produse, persoanelor care nu şi le-au ridicat încă.

Beneficiarii acestor produse sunt şomerii indemnizaţi, persoanele cu handicap grav şi accentuat, pensionarii cu pensia sub 400 lei/lună cu domiciliul pe raza municipiului Satu Mare. Cantităţile de produse acordate sunt: făină de grâu – 14 kg/beneficiar, făină de mălai – 7 kg/beneficiar, paste făinoase – 3, 6 kg, biscuiți- 1, 3 kg, zahăr și lapte praf, câte 1 kg/beneficiar .

Produsele se distribuie la Centrul Comercial Rachel, de pe str. Aurel Vlaicu nr. 72, în zilele lucrătoare ale săptămânii, în intervalul orar 09 -14. Nu se vor distribui alimente în zilele de 24, 31 decembrie , 1 şi 2 ianuarie. În schimb din data de 3 şi până pe 14 ianuarie aceste tipuri de alimente pot fi în continuare ridicate de către beneficiari.

Pe perioada desfășurării procedurii, în intervalul orar 09 -12, va circula din oră în oră o cursă de autobuz introdusă de S.C. Transurban S.A. (cu plata biletului de călătorie de către cetățeni), pe ruta str. Alexandru Ioan Cuza – Complex Comercial Rachel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.