Se împuţinează progresiv locurile de muncă din Satu Mare

Conform datelor oficiale, în judeţul Satu Mare sunt înregistraţi 9930 de şomeri, dintre care doar 4813 mai primesc lunar ajutorul de şomaj. Pentru aceştia, AJOFM anunţă săptămânal numărul de locuri de muncă diponibile, dar acestea sunt îngrozitor de puţine. Ba chiar tind să scadă, încet şi sigur. Statistica locurilor de muncă vacante în ultimele şapte sătămâni stă mărturie în acest sens.

Astfel, în 29 octombrie erau disponibile 137 de locuri de muncă la nivelul judeţului Satu Mare. În 5 noiembrie, numărul acestora era 125. O săptămână mai la vale, au rămas doar 120, cifră care a rămas neclintită până în 29 noiembrie, când AJOFM Satu Mare a anunţat existenţa a 136 de locuri de muncă vacante. În 6 decembrie, însă, nu mai erau disponibile decât 99 de locuri de muncă. Începând de luni, 13 decembrie, sunt 106 locuri de muncă vacante, toate în municipiul Satu Mare (în Carei, Negreşti Oaş, Tăşnad şi Turţ nefiind nimic disponibil prin AJOFM).
Marea majoritate a foarte puţinelor locuri de muncă ocupabile în Satu Mare se adresează celor cu studii medii, absolvenţii de studii superioare şi necalificaţii având extrem de puţină căutare în această perioadă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.