Peste 500 de cereri la ajutoarele de încălzire

Dacă luna trecută sătmărenii mai că nu s-au călcat în picioare pentru a-şi preda cererile pentru acordarea ajutoarelor de încălzire, în perioada lunii decembrie, oamenii au venit din timp să îşi depună dosarul cu acte necesare. Astfel au fost evitate cozile interminabile şi nu au mai existat nici vociferări cu privire la angajaţii Serviciului Public de Asistenţă Socială,… toată lumea fiind mulţumită.

Astăzi a fost ultima zi de preluare a cererilor pentru ajutorul la gaz şi lemne pentru lunile de iarnă rămase. La SPAS a fost linişte şi pace, comparativ cu luna trecută, când oamenii se îmbulzeau şi aduceau reproşuri angajaţilor pentru ritmul lent de a se mişca. În perioada 2-10 decembrie au fost preluate actele beneficiarilor la ajutorul de gaz şi lemne. Potrivit Şefului Biroului Prestaţii Sociale SPAS, Adrian Bălaj, aproximativ 500 de persoane şi-au depus cererile pentru ajutorul la gaz în această lună, iar 30 de cereri au fost depuse la ajutorul pentru lemne.

În acest an s-au adus mai multe modificări legislaţiei care reglementează acordarea acestui ajutor. Multe persoane s-au prezentat la SPAS Satu Mare cu dosarul incomplet, fiind nevoiţi să facă multe drumuri pentru a avea toate actele necesare.

Faţă de cei 8000 de beneficiari câţi au fost anul trecut, în acest an aproximativ 4000 de sătmăreni primesc acest ajutor, şi asta din cauza condiţiilor impuse de noua legislaţie. Astfel, cei care deţin peste 10 ari de pământ, au maşină cu peste 1600 cm3 sau au în proprietate două imobile, nu primesc ajutorul pentru încălzire. Persoanele care au minţit în declaraţiile pe propria răspundere privind deţinerea acestor bunuri riscă dosar penal şi vor fi obligate să restituie sumele primite. Sătmărenii care au un venit sub 615 lei net pe membru de familie pot beneficia de ajutor pentru încălzire, acesta acordându-se lunar si fiind cuprins între 19 şi 262 de lei la gaz şi între 16 şi 54 de lei la lemne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.