Brazi confiscaţi în piaţă

Cum au apărut primii brazi de vânzare în piaţă, cum au fost depistate şi primele nereguli. Reprezentanţii legii au confiscat astăzi 23 de pomi de iarnă de la un producator din Ungaria, care nu avea actele necesare pentru comercializare în Piaţa Mare.

Astăzi a fost prima de zi în care producătorii au ieşit cu brazi de vânzare în piaţa Nr 1 e din Municipiu. O echipă formată din poliţişti sătmăreni şi un reprezentant al Direcţiei Silvice au luat la control comercianţii. Şi….cum era de aşteptat au fost depistate nereguli. Deoarece nu prezenta documente de provenienţă şi nici crotalii pentru a putea comercializa pomii de crăciun, oamenii legii au confiscat unui comerciant venit din Ungaria 10 brazi şi 13 molizi. Pe deasupra producătorul s-a ales şi cu o amendă de 2000 de lei. Bărbatul a declarat că nu a ştiut că în România sunt necesare crotaliile şi acte de provenienţă pentru a putea să îşi vândă marfa. De altfel acesta a recunoscut că a comercializat brazi şi în alţi ani, fără nici un fel de problemă, chiar dacă nu avea crotalii şi nici actele necesare.

Toată marfa expusă la vânzare a cetăţeanului maghiar a fost confiscată de către reprezentanţii Direcţiei Silvice Satu Mare, brazi şi molizi, pe care îi vor scoate la comercializare la punctul amplasat în Piaţa Mică.
Ambianţă când încarca brazii în maşină

Potrivit directorului Direcţiei Silvice Satu Mare Mihalca Ioan, alţi 38 de pomi de Crăciun în piaţa din municipiul Carei pe aceleaşi motive: inexistenţa actelor necesare pentru comercializare şi lipsa crotaliilor.

În acest an Direcţia Silvică din Satu Mare scoate la vânzare 12.700 de molizi, care se vor vinde pe categorii. Astfel molizii mici de până la 1, 3 m vor costa 10 lei, cei care ajung până la 2 m se vând la 15 lei, iar cei care ajung la 3 m vor costa 20 de lei, iar pentru comenzile speciale de molizi de peste 3 m preţurile pot ajunge chiar şi la 40, 60 de lei în funcţie de înăţimea bradului.
Cu adaosul de transport şi TVA-ul cel mai ieftin molid se va vinde în piaţă cu 15 lei, iar cel care ajunge la peste 3 m se va vinde cu 40 de lei.

2 Comentarii la "Brazi confiscaţi în piaţă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.