Primul Ford produs în România prezent la Geneva

Ford Europa va prezenta în cadrul cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie a anului viitor conceptul viitorului model de clasă mică, cunoscut sub numele de B-Max care va intra în fabricaţie la uzina de la Craiova la finele acestui an, potrivit publicaţiei Automotive News Europe, care citează o sursă din cadrul companiei americane.
Astfel, la un an distanţă de la prezentarea SUV-ului Duster, care în prezent deţine mai mult decât o treime din producţia Dacia, tot la Geneva va fi prezentat cel de-al doilea model de impact asupra industriei auto locale.
Potrivit declaraţiilor lui Dionisio di Campos, preşedintele Ford România, viitorul model de clasă mică va intra în producţie la finele anului viitor dar în versiune de pre-serie, urmând ca demararea producţiei la capacitate maximă să demareze la începutul lui 2012.
În gama constructorului american B-Max va înlocui actualul Fusion şi va concura direct cu Opel Meriva, Citroen C3 Picasso, Renault Modus/Grand Modus. La fel ca în cazul lui Grand C-Max, viitorul B-Max va avea uşile din spate culisabile, la fel ca în cazul monovolumelor mai mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.