Viessmann Open 2010 – Satu Mare

Aflat în continuă diversificare, peisajul şahist sătmărean gazduieste un nou concurs international Viessmann Open 2010, care se va desfasura in perioada17-23 decembrie în familiara sală de la Casa de Cultură a tineretului german (Schwab). Sponsorul principal al acestui festival este fima brasoveana VIESSMANN importatorul cazanelor VIESSMANN in Romania , care asigura fondul integral de premiere (8500 RON). Alaturi de VIESSMANN, festivalul este sponsorizat de firmele locale PETRA SRL, Hotel-Aurora, Hotel Dana si cotidianul Informatia Zilei.

Organizatorii, CS Vointa Informatia Zilei Satu Mare invita pe toti sahistii satmareni(seniori/juniori) sa participle la acest festival sahist.

Festivalul este structurat pe doua sectiuni: turneul A-open general si turneul B-dedicat copiilor cu varsta pana la 10 ani.

Pana in prezent s-au inscris aproximativ 100 de sportivi din toate colturile tarii, precum si din Ungaria, Moldova si Germania . Printre favoritii la castigarea marelui premiu in valoare de 2.800 RON, se numara : Marele Maestru Manolache Marius (participant si la Viessmann Open 2009, SPI Open 2010), Marele Maestru Grigore George-Gabriel (participant si la Viessmann Open 2009), Marele Maestru Farago Ivan(Ungaria, aflat pentru prima data in Satu Mare), Maestrii Internationali : Mihok Oliver (Ungaria) , Alin Ardeleanu (CS Sanandrei-Timis), Manea Alexandru (CSM Brasov), Florescu Codrut (CS Deva) precum si satmarenii Suciu Dinu Simi, Costin Petrica (ambii CS Vointa-Informatia Zilei Satu Mare), Doros Radu si Stanciu Alexandru (ambii de la LPS Satu Mare).

Satmarenii sunt asteptati la sala Schwab, vineri 17 decembrie 2010 ora 15, la sedinta tehnica.

Taxele de participare pentru satmareni: turneul A: 50 lei; turneul B: 30 lei

Pe langa premiile atractive din clasamentul general (2800/1500/1200/900/700/500/300 RON) organizatorii acorda si premii speciale pe categorii de ELO, la juniori sub 12 ani, la juniori sub 10 ani.

Cadru mereu propice competitiilor de dezlegări, aceeaşi sală Schwab va găzduit si un concurs de acest gen precum si un turneu de blitz dedicate in memoria poetului Adrian Paunescu.

Premiile mari oferite (in conditii de criza), participarea valoroasa interna si internationala, sala spatioasa, arbitraj exigent si profesionist (brigada: Arbitru Fide Ciprian Muntean, Zoltan Pall si Dombi Rudolf), concurs de dezlegari si blitz, sunt motive suficiente pentru sahistii satmareni sa participe la VIESSMANN OPEN 2010.

Informatii suplimentare si inscrieri: Organizator International FIDE Ciprian Muntean, 0744-86-86-88, email: ciprimuntean@yahoo.com. Director de turneu: Petrica Costin: 0744 697 500

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.