Proiectul “Tineri împotriva violenţei” demarează şi la Satu Mare

Tot mai multe cazuri de violenţă în rândul elevilor se înregistrează în ultima perioadă. Pentru prevenirea fenomenului, reprezentanţii Casei Corpului Didactic vor iniţia un proiect intitulat „Tineri împotriva violenţei” prin care elevii vor fi înştiinţaţi care sunt riscurile la care se expun atunci când săvârşesc diferite infracţiuni şi mai ales ce prevede legea în cazul minorilor, în astfel de situaţii.

Proiectul va fi iniţiat începând de anul viitor fiind desfăşurat în parteneriat cu angajaţi ai Poliţiei , ai Jandarmeriei şi reprezentanţi ai Justiţiei sătmărene. Se intenţionează organizarea de seminarii în şcoli prin care să se prezinte toţi factorii de risc la care se expun tinerii atunci când consumă droguri, alcool sau când recurg la violenţă pentru a-şi face dreptate, dar şi ce prevede legea în cazul minorilor care săvârşesc diferite infracţiuni.

Cozma Adrian, avocat în cadrul Baroului din Satu Mare a declarat că adolescenţii şi tinerii nu cunosc legea şi nu ştiu la ce se expun atunci când săvârşesc diferite infraţiuni. Puţini ştiu că elevii peste 14 ani răspun penal în faţa legii. Proiectul care a fost implementat şi în alte judeţe din ţară, are ca scop tragerea unui semnal de alarmă în rândul elevilor şi reducerea violenţei în şcoli. Se intenţionează ca proiectul se demareze în primele luni ale anului viitor.

Un Comentariu la "Proiectul “Tineri împotriva violenţei” demarează şi la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.