Mai încruntă-i, drace, pe poliţişti !

Poliţiştii, prin specificul meseriei lor, sunt nişte încruntaţi. Tot umblând să hăituiască şi să prindă măcar infractorii pe care sunt lăsaţi să-i prindă, tot văzând că Justiţia işi bate joc destul de des de munca lor şi pune infractorii în libertate pentru că “trăbe respectate drepturile omului”, încruntătura poliţiştilor este perfect justificată. Mai nou, după ce li s-au tăiat sporurile şi li s-au diminuat sever lefurile, poliţiştilor li se mai dă un motiv să se încrunte şi unii la alţii, nu doar la “fiinţa extraordinară” căreia i-au strigat “ieşi afară !” în faţa Cotroceniului.

Concret, agenţii de poliţie se vor încrunta la ofiţerii de poliţie. Pe motiv de leafă mult mai mare. Nu de alta, dar noua lege de salarizare în sectorul bugetar adânceşte diferenţa între agenţii de poliţie şi ofiţeri în special, la care creşterea coeficienţilor este de 125 de ori mai mare decât cea a agenţilor, menţinând diferenţa faţă de subofiţerii din armată care au funcţii echivalente.

Comisarul Marius Gânţă (foto), liderul Biroului Teritorial Satu Mare al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a declarat azi pentru Sătmăreanul că “nu este deloc bine şi corect ceea ce se întâmplă cu aceste diferenţe foarte mari între coeficienţii de salarizare pentru agenţi şi cei pentru ofiţeri. Au fost ceva întâlniri între sindicatul nostru şi minister în care li s-a explicat ălora că nu e bine, ei s-au făcut că au înţeles şi după ce a plecat sindicatul au fcut tot numai ce şi cum au vrut. Practic, efectele acestei legi de salarizare nu vor face decât să ne demotiveze în munca noastră. Şi eu consider că nu e deloc corectă o diferenţă atâta de mare la coeficienţi între agenţi şi ofiţeri, mai ales că adevărul este că în această profesie mai mult te bazezi pe munca agenţilor, dar pe de altă parte nu văd i-ar opri pe aceştia să-şi continue studiile pentru a ajunge şi ei ofiţeri. Oricum, probabil că mulţi agenţi se vor uita mai urât la noi, la ofiţeri, din cauza diferenţei de salarizare”.

Practic, această măsură legală prin care se stabilesc deosebiri salariale atâta de mari între poliţişti poate avea ca efect drăcesc slăbirea coeziunii intra-profesionale, ceea ce realmente “nu este deloc bine şi corect”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.